bloglovin

Rosenserien

Förra veckan frågade min mamma om jag ville följa med på hudvårdskväll hos en arbetskamrat till henne, och jag tackade ja. Det var för märket Rosenserien och vi fick lite genomgång och info om den, fick testa produkter, göra ansiktsrengöring med scrub, ansiktsmask och rubbet. Riktigt härligt! Vi bjöds även på vindruvor, god choklad och efter det hela lite té/kaffe och mackor :)


Jag brukar faktiskt vara lite anti sånt här av princip sak - de brukar ha så mycket fina siffror osv att skryta med, det brukar kännas lite tillgjort och produkterna brukar vara så sjukt dyra. Men detta var lite annorlunda. Det var en enkel presentation utan massa flashigt. 2 saker fick dock mig att bli lite mer intresserad [utöver det faktum att produkterna är ekologiska]:

  1. De är helt emot djurtestning. Det finns lag på att produkter ej får testas på djur, men ingen lag om att råvarorna som används inte får testas individuellt på djur. Rosenserien har dock skrivit kontrakt med sina distrubitörer att råvarorna inte heller får vara testade på djur - det gillar vi! De kan tom. användas på djur och då de bara innehåller naturliga råvaror/är ätbara gör det inget om djuren slickar i sig av produkterna.

  2. De har hittils fått 9 varor svanenmärkta, och många sådana miljömärkningar ägs ju av vissa företag som då kan anpassa kraven på märkningen så den passar deras varor - men svanen är en statlig, oberoende part som kontrollerar att produkter uppfyller högt ställda miljö-,hälso- och kvalitetskrav. Så det är ett bra märke de har fått :D
Sen var det inte så hutlösa priser heller - såklart lite över den prisklass det är på "vanliga" hudvårdsartiklar i affärer och på apotek, men absolut inget man inte har råd med [om man har en fast inkomst]. Så jag och mamma handlade lite.

Nikkor 50mm f/1.8 + extern blixt

Jag köpte en Jojobaolja [bara 100% renpressad jojobaolja, inte massa dofter och skit], som jag ska ha istället för ansiktskräm [har använt olivolja ett tag men den är lite för fet/dryg]. En av deras svanenmärkta produkter :D Den är balanserande på fet hy, motverkar torrhet och absorberas väldigt lätt. Det behövs inte alls mycket av den heller. Kan använda den både som fuktgivare till kroppen och ansiktet, till makeupborttagning [you heard me!], nagelband, hårinpackning osv. Verkligen en allt-i-allo olja som jag tror kommer bli min bästa vän! Kostade lite över 200:- om jag inte minns helt fel.

Sedan har jag läänge haft torra läppar och jag tar lipsyl och lipsyl men det hjäper inte, så jag köpte även ett läppcerat för 119:- Det är dessutom också en av deras svanenmärkta produkter! Det är ett stort stift, den är sjukt dryg och kommer räcka länge och nog även vara med mig överallt haha. Love it! Den innehåller lavendel vilket jag äääälskar. Hon som höll i det hela berättade att hon brukar stryka på lite på sina barns överläpp när de har svårt att somna - lavendel är ju lugnande ;D Den innehåller också bara massa naturliga saker [som alla deras produkter]; rapsolja, bivax, olivolja, karnaubavax, naturlig E-Vitamin, lavendelolja, rosenolja.


Jag är nöjd och produkterna känns väldigt bra. Jag får återkomma när jag använt dem ett längre tag. Gillar jag dem lär jag köpa mer från serien, är sjukt sugen på deodoranten och en hel del annat [helst allt!?].

Här är deras hemsida och även deras facebook [gillar man dem där kan man få lite koll om tävlingar osv där man kan vinna produkter]
"Ingen använding av mina bilder utan min tillåtelse!"

Kommentarer

Kommentarer uppskattas:

Tack för att du läser min blogg! Jag uppskattar verkligen att du kan undvara några minuter
för att lämna en kommentar nedan. Jag lovar att svara så fort jag kan.

-Din kommentar bör beröra ämnet i inlägget.

-Konstruktiv kritik uppskattas. Varför är en bild bra/dålig?

-Ingen reklam/spam för din egen blogg etc.

-Frågor om min utrustning? Läs här först!

-Nej, jag tänker Inte följa dig på bloglovin' bara för du följer mig.Namn: (valfritt)
Kom ihåg mig

Mail: (publiceras ej)

URL/Hemsida:

Din kommentar:

Trackback

»Rania, 22 år, från Borås

En vild, naturnära själ i en kaffeälskande stadsflickas kropp.

Jag är spontan, känslomässig och en glad tjej som uppskattar de små sakerna i livet - och som fotograferar för att minnas dem, och för att leva.

...läs mer om mig här.


»Kontakt; rania.ronntoft[at]gmail.com